Fluor – avfall med vinst

Debatten om fluor har varit luddig för mig och jag har inte varit särskilt insatt. Men i och med att jag senaste åren har blivit mer intresserad av att ta hand om min hälsa på bästa sätt så har jag genom frenetiskt googlande gjort den ena upptäckten efter den andra om hur lurade vi konsumenter är. Så nu ramlade jag över fluor-debatten. Efter en dags läsande har jag kastat bort min Colgate och istället inhandlat en fluorfri tandkräm på hälsokostbutiken.

Karies eller cancer?

Jag blir arg, frustrerad och ledsen över att industrin tjänar pengar med alla medel och på vår (konsumentens) bekostnad. Fluor jämställs bland annat med arsenik. Men för sjutton, hur ska vi undkomma dessa giftiga tillsatser som pumpas ut i alla de former till oss konsumenter? Ska vi verkligen behöva studera djupt, googla enträget och ställa frågor i alla möjliga forum för att om möjligt bli upplysta om vad vi ska värja oss ifrån när vi inhandlar vår mat, våra hygienartiklar och skönhetsprodukter? Nej, nu får det vara slut på detta. Det är dags att folk öppnar ögonen, värnar om sin hälsa och reser sig upp och protesterar mot industrimagnaterna. Framför allt, lita inte på media som kan vara betalda och korrupta. Lita på ditt eget omdöme och lyssna till din kropp och till din magkänsla. Karies är inte ett stort problem och kan faktiskt bekämpas på annat sätt än med fluor. Minska sockerintaget till exempel. Dessutom finns det fluorfria tandkrämer som alternativ. Min fråga är: Vad är lättast att bekämpa? Karies eller cancer?

Vår ohälsa – Företagens vinning

Såg videon ”The Great Culling: Our Water” Fluorid är en biprodukt som är jättedyrt att bli av med och inte kan dumpas i havet på grund av internationella lagar. Istället bestämde sig någon för att marknadsföra det som en toppenprodukt för att bland annat bekämpa karies. Toppen! De blev av med giftet, behövde inte betala skyhöga summor för det men tjänade istället en rejäl hacka. Döh… Ska man skratta eller ska man gråta? Jag vet inte hur du tänker. Själv vill jag bara gråta. Gråta över alla människor som blir lurade utan att ens veta om det.
Du vet väl förresten att de tillsätter fluor i flaskvatten du köper. Se tabellen på Konsumentsamverkan. Rådet om du inte vågar dricka kranvatten är att du ska välja importerat mineralvatten på flaska.

Fluorid i dricksvatten tas lätt upp från mag-tarmkanalen. Hos vuxna stannar ungefär 60 procent kvar i kroppen och hos småbarn är andelen ännu större. Fluorid byggs in i kristallstrukturen i benvävnad och tänder. Effekter på tänder och ben är därför de mest framträdande.

Hämtat från Epochtimes

Fluor biverkningar

Här är nedan är en lista från 2000-Talets Vetenskap: USA:s farmakopé från 1983 upptar följande biverkningar vid tillförsel av 1/2 till 1 mg fluorid per dag (motsvarar 1/2 till 1 liter vatten som har fluorhalten 1 ppm).

 • Genetiska DNA-skador
 • Störingar i sköldkörteln som påverkar hela det endokrina systemet och leder till fetma
 • Neurologiska – minskat IQ och oförmåga att fokusera, slöhet och trötthet
 • Alzheimers sjukdom
 • Melatoninstörningar som minskar immuniteten mot cancer, ökar åldrandeprocessen, ger sömnproblem
 • Tallkottkörteln, förkalkning som pluggar igen den körteln som finns i mitten av hjärnan
 • blodkräkning
 • svaghet/trötthet
 • illamående och kräkning
 • ytlig andning
 • magkramper
 • darrningar
 • omotiverad upphetsning
 • svimningstendens
 • förstoppning
 • aptitlöshet
 • smärtor och värk i skelettet
 • hudutslag
 • ömhet i mun och läppar
 • stelhet i leder
 • viktförlust
 • missfärgning av tänderna
 • svart avföring på grund av av tarmblödning

Information om fluor

Vidare läsning för den intresserade:
Kemist varnar för fluor.
Fluor i dricksvattnet kan ge cancer.
Vad din läkare inte berättar för dig.
The great culling

Lämna ett svar