Ansiktsmask med banan

Varför köpa dyra ansiktsmasker när du kan plocka ur naturens skafferi? Då slipper du dessutom tillsatser som är nödvändiga för att hålla konventionella masker fräscha och du får vitaminer direkt från naturen istället för vitaminer skapade i laboratoriet. Vi vill ger ju hellre huden naturlig näring än syntetisk.

Banan passar torr, känslig, mogen hy

Idag tänkte jag tipsa om ansiktsmask med banan. Bananer är inte bara goda att äta, de innehåller en massa näring också som magnesium, kalium, järn, zink, jod, och vitamin A, B, E, och F. Jag brukar använda bananer som börjar blir lite bruna. Faktum är att det sägs att de ska vara extra bra för aknehy. Nu använder du ju inte en hel banan så vad du kan göra är att skära bananen i små delar och lägga in i kylskåpet till nästa tillfälle. Eller också kan du bara äta upp resten.

Välj någon av maskerna nedan, mixa, lägg på. Masken kan ligga cirka 15-20 minuter. Sedan tvättar du av den med ljummet vatten. Badda ansiktet torrt med en mjuk handduk.

Lugnande.

1 del mixad banan

Återfuktande mask

1 del banan
1 del honung

Anti-age mask

1 del banan
1 del avokado

Återfuktande och reparerande

1 del banan
1 del kokosmjölk

Mjukgörande och återfuktande mask

1 del banan
några droppar mandelolja

Sätt på avkopplande musik, lägg på masken och lägg dig ner och njut en stund.

Lämna ett svar