Solig kallpressad juice med kokosmjölk

Tips på solig kallpressad juice med kokosmjölk för dig som kör detox eller bara för att det är gott:

1 apelsin
1 äpple
1 päron
ca 0,5 dl kokosmjölk

Pressa frukterna i en råsaftcentrifug. Häll upp upp i glas till cirka en tredjedel och fyll upp resten av glaset med kokosmjölk.

Apelsin

Ett intag av en apelsin varje dag kan ge extra skydd mot ögonsjukdomar, reumatism, hjärtkärlsjukdom och cancer. Apelsiner innehåller ämnen som rensar tarmen, är bakteriedödande, kan minska risken för cancer, sänker blodtrycket, är antiinflammatoriska, stärker immunförsvaret, kan sänka kolesterolhalten, stärker kollagenet, minskar risken för blodpropp samt minskar risken för stroke.

Äpple

Ett äpple om dagen håller doktorn borta: Äpplen kan förebygga vissa typer av cancer, sänker kolestorolet, minskar risken för astma, diatebes och hjärtsjukdomar. Studier har visat att äpplen kan skydda mot neurologiska sjukdomar som Alzheimer’s och Parkinson.

Päron

Päron är frukten som har visat sig ge minst allergiska utslag. Den innehåller ämnen som bland annat förebygger hjärtsjukdomar, högt blodtryck och stroke, höjer immunförsvaret, skyddar mot cancer, kontrollerar blod- och sockervärden, förebygger osteoporos. Dessutom gör den huden mjuk och smidig och jämnar ut rynkor.

Kokosmjölk

Kokosmjölk innehåller ämnen som bland annat är bra för immunförsvaret, kan förbättra matsmältningen och minska risken för hjärtsjukdomar, lindrar irriterad hud, jämnar ut rynkor samt höjer järnvärdet.

Tips på länkar för den som vill veta mer:
Om apelsiner – livescience.com
Om äpplen – The world’s healthiest foods
Huffingtonpost.com
Om päron – Juicing for health
Om Kokosmjölk – coconut-info.net
Om Kokosmjölk – livestrong.com
Whatthafact.com

Lämna ett svar