Hårprodukter och akne

Hårprodukter och akne

Har du tänkt på att dina hårprodukter kan påverka hur din hud mår? Om du har problem med finnar, akne, milier eller något annat så kan det bero på att du inte tål ämnena i till exempel ditt schampo, balsam och/eller dina stylingprodukter. Hårprodukter och akne kan ha ett samband eftersom en stor del av de hårvårdsprodukter som finns på marknaden idag innehåller giftiga och allergiframkallande ämnen. De kan irritera huden, täppa till porer och orsaka akne. Till exempel mjällschampon innehåller ofta starka svampdödande preparat som Zinkpyrition och Kathon. Jag har själv haft milier och de försvann helt och hållet när jag började med ekologiska schampon och balsam. Schampo

Har du återkommande problem med huden så kan ett första steg vara att byta ut dina hårprodukter mot ekologiska och naturbaserade produkter som är skonsamma för hud och hår.

Läs mer:
Hårvårdsprodukter som skadar

Foto: FreeDigitalPhotos.net – Keerati

Lämna ett svar