Ansiktsolja – så smörjer du in

Ansiktsolja – så smörjer du in

Ansiktskrämer innehåller vatten och olja och därför krävs det emulgeringsmedel för att de ska kunna blanda sig med varandra och konserveringsmedel för att hämma bakterietillväxten. Om du vill undvika konserveringsmedel och emulgeringsmedel så kan du blanda olja och vatten direkt på huden.

Fukta och olja in huden naturligt

Din hud behöver fett och fukt. När du använder kräm så är vatten och fett redan färdigblandat när du smörjer in huden men när du använder olja så måste du blanda vatten (fukten) och oljan direkt på huden. Om du smörjer in bara med olja så går huden miste om fukten som den ju också behöver och då kan den ändå bli torr. Det är också lättare att sprida ut oljan på huden om du fuktar den först. Tänk dig en torr disktrasa. Det är svårt att suga upp vatten med den om den är torr. Om du däremot blöter den och kramar ur den så ökar uppsugningsförmågan kraftigt. Så är det med huden. Fukta huden med lite vatten eller en hydrolat och smörj sedan in en ekologisk vegetabilisk olja (eller en blandning av favoritoljor) så blir huden mjuk och smidig med fin fukthalt.

Lämna ett svar