HÅLL DIG FRISK – HÅLL IGÅNG LYMFVÄTSKAN

HÅLL DIG FRISK – HÅLL IGÅNG LYMFVÄTSKAN

Cellerna i vår kropp behöver näring för att fungera och kunna bilda nya celler. Näringen till cellerna transporteras med blodet och i kapillärerna (de minsta blodkärlen) filtreras en näringsrik vätska ut till cellerna. Vätskan tar två vägar tillbaka från cellerna, dels genom venerna och dels genom lymfsystemet. Slaggprodukter som döda celler och överbliven näring i form av proteiner och fett klarar inte av att ta sig in i de tunna kapillärerna utan måste ha ett eget transportsystem till blodomloppet, nämligen lymfsystemet.

Vårt yttersta immunförsvar

Lymfsystemet är kroppens avloppssystem som hjälper kroppen att hålla ett jämnt näringsflöde genom att städa bort vätska och slaggprodukter. Om lymfsystemet fungerar dåligt så klarar det inte av att transportera runt vätskan. Den blir då liggande för länge i vävnaderna och det blir slaggprodukter som visar sig i celluliter och att kroppen blir svullen. Lymfsystemet är också vårt yttersta immunförsvar som ska försvara oss mot olika angrepp av mikroorganismer. Ämnesomsättningen och förmågan att läka sig själv blir nedsatt eller upphör helt om lymfsystemet blir överbelastat på grund av att det har för mycket gifter och slaggprodukter att ta hand om så att lymfa stockar sig.

Städa kroppen

Med lymfmassage/dränage stimuleras motoriken i lymfbanorna så att de pumpar fram lymfvätskan snabbare. Resultatet blir att lymfstockningarna i vävnaderna löser sig så att de blir friskare och smidigare. Regelbunden lymfmassage/dränage kan reducera celluliter betydligt och armar och ben kan bli smalare. Den som har genomgått en operation och som en följd av det blivit svullen kan bli hjälpt av lymfmassage. Särskilt efter en bröstcanceroperation är det bra eftersom många lymfkörtlar har tagits bort och det normala lymfflödet har försämrats. Lymfmassagen är en mild massage som passar alla, inte enbart de som har problem. Huden blir slätare, gropar och celluliter jämnas ut och du blir lättare i kroppen. Du kan tappa ett till två kilo vätska under en behandling. Läs mer om lymfmassage…

Lämna ett svar