fbpx

Naturlig eller syntetisk hudvård?

Är all naturlig hudvård bra och är den bra för alla? Den frågan kan jag få ibland. Jag tycker att naturlig hudvård alltid är bättre än syntetiska alternativ. Huden ”äter” det du lägger på den och därför är det viktigt att den får ämnen som tjänar ett syfte.

Vad behöver huden

Huden behöver ämnen som mjukgör, skyddar och bygger upp den. Vad gör syntetiska ämnen på huden? De kan vara uttorkande, hormonstörande, allergiframkallande, giftiga och i värsta fall cancerogena. Finns det näring i ett syntetiskt ämne? Jag skulle inte tro det.

Är naturligt alltid det bästa?

Alla naturliga ämnen fungerar olika på olika människor, just för att vi är olika. En del har allergier och klarar till exempel inte av vissa blommor, växter eller nötter. Någon har torr hud medan någon annan har fet hud, en tredje kanske har känslig hud. Men det finns naturliga alternativ för alla hudtyper och hudtillstånd. Väljer du ekologiskt så minskar också risken för att det ska finnas kvar farliga ämnen från bekämpningsmedel. I vissa fall kan det även vara så att den som är känslig eller allergisk mot exempelvis en syntetisk doft tål den i dess naturliga form.

Vilken olja föredrar du i din hudvård?

Exempel på en syntetisk ingrediens är mineralolja. I nästan alla traditionellt tillverkade hudprodukter finns mineralolja eftersom den är billig att använda och har obegränsad hållbarhet. Mineralolja utvinns bland annat ur motorolja och bensin. Det är skadligt för djur, natur och människor.

Läs om mineralolja: Wikipedia Petrolium

[su_spacer size=”50″]