Återfuktande mask för känslig hud

Återfuktande mask för känslig hud

Vissa av oss (som jag) har väldigt känslig hud som reagerar på kraftigt på både matintag och det man stryker på den. Nu ska du få tips på en mask som är superlugnande och återfuktande för huden. Dessutom innehåller den probiotika. Du vet de där nyttobakterierna som hämmar tillväxten av skadliga bakterier. Passar även bra på torr hud (och vem fick inte det när det var som kallast?).

Ansiktsmask med havre och banan

Ingredienser Ansiktsmask med havre och banan återfuktar huden.

Havreavkok
Banan

Gör så här

Ta lite havre i en organzapåse eller en bit tunt tyg. Lägg i kokt vatten 20-30 min. Därefter kramar du ur påsen så att slemmet rinner ner i en liten skål. Mixa bananen i en blender med lite vatten så blir det en fin slät konsistens.* Du kan gärna byta ut vattnet mot rosenvatten som är lugnande för huden och även har antiage-egenskaper. Blanda banansmeten med havreavkoket. Stryk masken på ansiktet och låt sitta 5-15 minuter. Tvätta bort med ljummet vatten. Återfukta med vatten och ansiktsolja eller fuktkräm.

Masken håller cirka en vecka i kylskåp och den här masken kan du faktiskt lägga några gånger i veckan om det känns bra. När jag var som mest irriterad i huden så lade jag på ren banan och huden lugnade sig direkt.

*Har du ingen blender så går det lika bra att mosa bananen och mixa med havreavkoket.

Lämna ett svar