Ljummet vatten är bättre för hälsan än kallt

Ljummet vatten är bättre för hälsan än kallt

De flesta vet att det är viktigt att dricka vatten under dagen eftersom kroppen består av 80% vatten. Med ett kontinuerligt vattenintag under dagen så minskar risken för obalanser i kroppen. Vattnet ska vara ljummet/rumstempererat.

”Börja dagen med ett glas ljummet vatten så stimuleras tarmsystemet och stärker matsmältningen samt höjer ämnesomsättningen.”

Många vet inte att det är mycket bättre att dricka ljummet än kallt vatten. När mina klienter har fått massage så går de alltid hem med en rekommendation från mig att dricka ljummet vatten under resten av dagen. Varmt vatten får hjälper dig och dina muskler att slappna av. Därför är det till exempel extra viktigt när du har fått massage att du inte dricker kallt vatten. Intag av ljummet vatten löser upp fettansamlingar och sköljer ut orenheter så att även blodcirkulationen förbättras. Även om du inte har fått massage så är det bättre för din hälsa att dricka ljummet/rumstempererat vatten istället för kallt. Undvik också att dricka kallt vatten efter en måltid eftersom det försvårar matsmältningen.

Drick ljummet vatten

Lämna ett svar