Återfuktning med hyaluronsyra

Återfuktning med hyaluronsyra

Du har säkert läst på många ansiktskrämer att de innehåller hyaluronsyra. Vad är det och varför är det viktigt?

Hyaluronsyra är en viktig ingrediens i hudvård

Återfuktning med hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som finns naturligt i kroppen (huden, ledvätska, vävnad), det är en sockermolekyl som binder vatten och ökar elasticiteten i huden. Det som är speciellt med hyaluronsyran är att den kan binda till sig vatten 1000 gånger sin egen vikt och den hjälper till med sårläkning, celltransport och inflammationer. Därför har den blivit en viktig en viktig ingrediens i fuktgivande hudvårdsprodukter. Vi har mest hyaluronsyra i kroppen när vi föds och sedan avtar det när vi åldras. Med åldern producerar kroppen mindre hyaluronsyra och den kan även minska på grund av olika miljöfaktorer som till exempel torr inomhusluft, UVB-strålning och vårt torra klimat på vintern. Så alla mår bra av att tillföra huden hyaluronsyra.

Skör och känslig hud mår bra av hyaluronsyra

Jag träffar dagligen klienter i mitt arbete som har fått en väldigt skör och känslig hud på grund av fuktbrist. Därför har jag tagit fram Love me Tender Organics fuktkräm Kind 2 Skin Face Cream Hyaluron som innehåller en hög halt av hyaluronsyra och gör huden rikligt återfuktad. Med fördel kan du använda rengöringsoljan Kind 2 Skin Cleansing Oil och Rosewater Moist i samma serie för att skapa den balans av fett och fukt som din hud behöver.

Lämna ett svar