Sockring vs sockervaxning

Sockring vs sockervaxning

Sockerpasta är en naturlig hårborttagningsprodukt som tar bort hår från follikeln. Den består av naturliga ingredienser. De mest grundläggande ingredienserna är socker, vatten och citron men ibland kan du se bland annat salt, honung och eteriska oljor. Det finns två typer av naturliga sockerprodukter tillverkade med denna grundläggande formel: pasta och gel.

Sockerpasta

Sockring axiller/armhålor Pastans konsistens är som seg en sockerklump. Den används i rumstemperatur och i arbetsprocessen använder man händerna och fingrarna. Det behövs ingen applikator eller några remsor. Med en äkta sockringsmetod (eller sugaring method på engelska) stryks sockerpastan på mot hårväxtens riktning och så drar man bort håret i växtriktning vilket minskar risken för att håret bryts av över eller under huden. När håret dras ur follikeln så gör det ont men eftersom sockerpastan endast fastnar på döda hudceller så följer ingen ny hud med och det reducerar smärtan avsevärt och gör sockring känd som den minst smärtsamma metoden för att ta bort oönskad hårväxt. Även de som har mycket känslig hud klarar av sockring. Det finns dock alltid en risk för irritation, rodnad och känslighet. Det kan också bero på skickligheten hos den som utför sockringen. Med sockerpasta kan det räcka med så kort som två millimeter hår för att det ska kunna tas bort. Med de flesta andra metoder krävs det minst dubbelt så mycket hår för att det ska kunna dras bort. Så de som inte vill ha utväxten länge uppskattar verkligen denna pluspoäng.

Sockergel

Sockergel har en tunnare konsistens och måste värmas upp i mikrovågsugnen eller i en vaxvärmare. Det sprids ut på huden med en applikator i riktning med hårets växtriktning och avlägsnas mot hårets växtriktning med en trasa eller muslinremsa. Med denna metod behövs cirka sex till sju millimeter.

Sockervax har inget med sockring att göra

Om du hör något som kallas sockervax så kan det betyda att det är ett harts som är blandat med vissa naturliga ingredienser som används vid sockring. I det här fallet är det inte längre en riktig sockringsprodukt. Med den kombinerade vax- och sockerprodukten använder företag snygga marknadsföringstrick för att få dig att tro att du har provat ”sockring” med dess fördelar när du egentligen inte har gjort det.

Sockergel är mycket lik mjukt vax – hur den behöver värmas, hur den appliceras, tas bort och längden av håret som krävs för att kunna utföra borttagningen. Med sockergel som är helt naturligt och inte fastnar på huden lika mycket som vaxning, sägs det vara mindre smärtsamt än vaxning. Men med sockergel kan ändå ge samma biverkningar som vaxning: rodnad, avbrutna hår, blåmärken,
inåtväxta hår och finnar.

Ibland kallas en riktig sockerprodukt i gelform för sockervax eftersom de har dessa likheter. Genom att se vilka ingredienserna är vet du vad det är för produkt. En riktig sockringsprodukt, pasta eller gel är vattenlöslig, vilket innebär att du kan rengöra resterna från huden med vatten helt enkelt. Vatten tar inte bort någon produkt som innehåller hartser som vax gör. För att bryta ner hartset i vaxet behövs en oljebaserad produkt för att rengöra och ta bort rester från huden och andra ytor.

Boka sockrig av halva ben till rabatterat pris.
Boka sockrig av Brasiliansk till rabatterat pris.

Lämna ett svar