Upplev IR-bastuns goda effekter

Upplev IR-bastuns goda effekter

I ett par år har jag velat ha en IR-bastu (infraröd bastu) som komplement till behandlingarna, och nu äntligen är den här. Jag måste beskriva min egen upplevelse av bastun. Jag har suttit i den flera gånger och det är fantastiskt skönt både under och efter. Du vet att när du sitter 30 minuter i en IR-bastu så förbränner du ungefär lika mycket som om du springer 10 kilometer. Det känns. Jag blir jättehungrig som efter ett hårt träningspass efter bastun. Boka IR-bastu i Uppsala.

Lättare och smalare

Det är inte alls jobbigt att sitta länge i IR-bastun. Den infraröda värmen når långt ner under huden och värmer upp kroppen på ett behagligt sätt. Fibroser mjuknar, svullnader minskar och man blir mjuk och smidig. Man känner sig lättare i kroppen och smalare. Det är en stor skillnad på man svettas i IR-bastun jämfört med en ångbastu. I en ångbastu blir svetten vattnig men i IR-bastun svettas man cirka 30 gånger mer än i en ångbastu och man svettas ut tungmetaller och slaggprodukter. Svetten känns mer trögflytande och kladdig. Det är verkligen en riktig detox!

IR-bastu före massage

Känslan efteråt. Huden känns så mjuk och len och jag känner mig ren både invändigt och utvändigt. Att sitta i en IR-bastu måste upplevas! Inte förrän du har bastat i den kommer du förstå skillnaden mot en ångbastu. Eftersom värmen tränger in cirka 4,5 centimer i huden så stimuleras blodcirkulationen och lymfsystemet, så det är perfekt att basta innan en lymfmassage eller vanlig massage eftersom kroppen då redan är uppmjukad.

Läs mer om de goda hälsofördelarna med IR-bastu.

Lämna ett svar