Rengör ansiktet med OCM-metoden

Rengör ansiktet med OCM-metoden

Oil Cleansing Method

Har du svårt att hitta produkter som får din hy att må bättre? Känns huden både torr och fet? Är t-zonen alltid blank? Om du upplever att du har blandhy eller väldigt fet hy så kan det vara faktiskt vara så att den egentligen är torr och att din hud överproducerar fett för att kompensera det som du tvättar bort eller torkar ut med konventionella rengörings- och fuktgivande krämer. Det uppstår då feta partier i ansiktet samtidigt som du kan vara torr på andra ställen. Du kan även få akne eller inkapslade finnar och pormaskar. OCM står för Oil Cleansing Method och innebär att du rengör ansiktet med olja. Det är den mest skonsamma rengöringen som du kan använda. Eftersom huden själv producerar olja så hjälper du huden och stödjer den istället för att ta bort dess naturliga skydd.

Rengöring med olja

Köp en ekologisk oljerengöring för ansiktet alternativt blanda själv. Om du blandar själv så tänk på att oljorna ska vara kombinerade så att de inte är komedogena (akneframkallande). Här är listan med hur komedogena oljorna är.

  • Smörj in ansiktet med rengöringsolja och massera ca 1,5-1 min. Om du vill kan du fukta med lite vatten.
  • Fukta en handduk med varmt vatten och lägg över ansiktet så att porerna öppnas.
  • Torka av ansiktet med handduken. Du kan upprepa det en gång till om du har pormaskar/akne (massage med olja och sedan varm handduk).

Oil Cleansing Method

Återfuktning

Du kan använda antingen ansiktsolja, fuktkräm eller blanda de tillsammans och smörja in med. Ansiktsolja: Fukta ansiktet rikligt med en hydrolat eller vanligt vatten. Smörj in med några droppar ansiktsolja anpassad för din hud. Obs! Smörj inte in ansiktet med olja på torr hud. Eftersom huden behöver fukt och fett så är det viktigt att fukta den innan du smörjer in med olja. Risken finns annars att den blir uttorkad istället.

Fuktkräm: Där har du redan vatten och olja blandat. Det är ändå bra om huden är lite fuktig när du smörjer in den med kräm.

Lämna ett svar