IR-BASTU

Smärtlindring - Rehabilitering - Viktminskning

BOKA
IR-bastu (infraröd bastu) förbättrar immunförsvaret och är bra för smärtlindring, rehabilitering och viktminskning.

OM IR-BASTU

Infrabastu (IR-bastu) har bevisligen en lång rad fördelar och används sedan länge inom medicin och rehabilitering. I USA har hälsotrenden med IR-bastu exploderat och bland annat Jennifer Aniston, Lady Gaga och Gwyneth Paltrow använder IR-bastu för viktminskning, smärtlindring och rehabilitering. Temperaturen i en IR-bastu ligger på mellan 40-60 grader och får kroppen att svettas ordentligt men det är lättare att andas än i en traditionell ångbastu eftersom IR-bastun värmer kroppen direkt istället för att värma luften.

HUR FUNGERAR EN IR-BASTU?

En vanlig bastu kan ligga på mellan ungefär 80 och 100 grader och värmer upp dig via den varma luften i bastun. En del tycker att det är svårt att andas i så varm luft och det kan bli påfrestande för kroppen. I en IR-bastu ligger värmen på mellan 40–60 grader och den värmer kroppen direkt i stället för att värma luften. Endast 20% av värmen försvinner till luften medan resterande 80% absorberas av din kropp. Jämför med solen som värmer huden och ger en behagligt varm känsla men när den går i moln blir det direkt kallt eftersom själva luften inte är uppvärmd. De skonsamma strålarna når långt ner under huden och värmer dig på ett behagligt sätt. För personer som inte tål varm luft är det här ett utmärkt val.

HÄLSOFÖRDELAR MED IR-BASTU

I en IR-bastu svettas du tre gånger mer än i en ångbastu. Slaggprodukter kommer ut och du blir friskare och piggare. Huden blir mjuk, fibroser mjuknar och svullnader minskar. IR-bastu kan hjälpa mot följande:

  • Förbättring av immunförsvaret
  • Kronisk värk
  • Reumatism, fibromyalgi
  • Ledbesvär och smärta
  • Detox och utrensning
  • Hjälp med utrensning av tungmetaller, kadmium mm ur kroppen
  • Hjälp mot övervikt och celluliter

Förutom att blodcirkulationen sätter fart så stimuleras även immunförsvaret och lymfsystemet. Du svettas som regel mer effektivt i en IR-bastu än i en vanlig bastu. Efter en session i en IR-bastu kan du uppleva att du har fått ny energi igen till skillnad mot en vanlig bastu där effekten kan bli att du känner dig urlakad. IR-bastu används på miljökliniker runtom i världen för att rehabilitera kroniska sjukdomar av olika slag. Det är helt enkelt mer effektivt och mer skonsamt för kroppen. Kombinera gärna med Lymfassage och/eller Rollshaper (lymfatisk träning).